Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον επερχόμενο καύσωνα

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ. Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από Παρασκευή και επαναφορά της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περιμένουμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ
Δευτέρα 6 Αυγούστου. Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια αλλά και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 με 40 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (31 χλμ/ώρα).
Τρίτη 7 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).
Τετάρτη 8 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 39 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (37 χλμ/ώρα).
Πέμπτη 9 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα και μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).
Παρασκευή 10 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).
Σάββατο 11 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (40 χλμ/ώρα).
Κυριακή 12 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και νέα μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).
Δευτέρα 13 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους και πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (32 χλμ/ώρα).
Τρίτη 14 Αυγούστου. Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και μικρή πτώση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (27 χλμ/ώρα).
Τετάρτη 15 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (24 χλμ/ώρα).