Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Δεκαπενταύγουστο τα κυκνάκια γνωρίζουν την ελευθερία

Ανήμερα το δεκαπενταύγουστο αποφάσισε ο «Σύλλογος Ιδιοκτητών Σκαφών Δημοτών Μαρκόπουλου» να ανοίξει το «δρόμο προς την ελευθερία» για τα γνωστά και ιδιαίτερα αγαπητά μας «κυκνάνια».


Τα ξεχωριστά πτηνά, που μαζί με τους γονείς τους βρίσκονταν εγκλωβισμένα –για τη δική τους ασφάλεια- σε ειδικό – περιφραγμένο χώρο στο λιμάνι, θα απελευθερωθούν, ανοίγοντας την περιοριστική περίφραξη.

Η ειδική δράση – εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη, 15 Αυγούστου και 11 η ώρα το πρωί.

Επιλέχτηκε πρωινή ώρα, ώστε να μπορέσουν οι ειδικοί να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν τις αρχικές αντιδράσεις των κύκνων -γονιών και παιδιών- ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική παρέμβασή τους εάν αυτό χρειαστεί.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, από την οποία επισημαίνουμε την παρατήρησή τους, ώστε να «φιλεύουμε» με καλαμπόκι και μαρούλι τα κυκνάκια μας όταν τα συναντάμε και μπορούμε.

Και εμείς θα συμπληρώναμε: να τα «έχουμε έννοια», να τα προσέχουμε και να τα προστατεύουμε, εφόσον αυτό χρειαστεί!



Η σχετική ανακοίνωση του «Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών Δημοτών Μαρκόπουλου» έχει ως εξής:

«Ο Σύλλογός μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωρίσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πόρτο Ράφτη, ότι την Τετάρτη 15 Αυγούστου, ημέρα της Παναγίας, και ώρα 11 π.χ. θα αρθεί ο περιορισμός των τεσσάρων νεοσσών κύκνων, όπως και των γονιών τους, που είχε επιβληθεί για λόγους προστασίας τους.

Πιστεύοντας ότι είναι αρκετά μεγάλοι πλέον για να αντιμετωπίσουν τη ζωή, απελευθερώνονται για να συμβάλλουν με τη χάρη τους στην ομορφιά της περιοχής.

Όσον αφορά εμάς, δεν αρκεί να τους θαυμάζουμε μόνο, γι’ αυτό ας τους ανταποδώσουμε τμήμα της ομορφιάς που μας χαρίζουν, με λίγη τροφή, πού και πού.

Τρελαίνονται για καλαμπόκι και μαρούλι.

Ας τα φιλεύουμε λοιπόν, κάπου – κάπου και τα τέσσερα μικρά κυκνάκια μας υπόσχονται, ότι από σκούρα γκρίζα, θα γίνουν κάτασπρα».