Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤ. ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ


“ΟΤΑΝ   ΜΙΑ  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΠΡΟΚΑΛΕΙ  ΟΡΓΗ,  ΕΧΕΙ  ΠΕΤΥΧΕΙ  ΤΟ  ΜΙΣΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ…..”
Σε  έντονο ύφος απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου στην αναφορά μας, αλλά και την επιστολή του τμήματος Αττικής του Συλλόγου
Αρχιτεκτόνων Διπλ. Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ)  για την πρόσκληση ενδιαφέροντος του Ταμείου σχετικά με νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων/ παρεμβάσεις  στη χερσαία ζώνη λιμένα Πόρτο Ράφτη.
 Η  συμπεριφορά του Δημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σωτήρη Μεθενίτη και ειδικά οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί, δεν μας εκπλήττουν. Του θυμίζουμε όμως ότι αποζημιώνεται από τους Δημότες για να  επιλύει με ηθικούς και νόμιμους τρόπους προβλήματα του Δήμου, για να αναβαθμίσει την ποιότητα διαβίωσης όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων του κι όχι για να ασχολείται με τη συγγραφή απαξιωτικών  ανακοινώσεων προς οποιονδήποτε θεωρεί ο ίδιος ως πολιτικό του αντίπαλο ή εμπόδιο στις προσωπικές του φιλοδοξίες!
 Είναι βέβαιο ότι ο κ. Σωτ. Μεθενίτης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι “Ενεργοί Δημότες” ούτε ψέματα λένε, ούτε προσπαθούν να παραπλανήσουν. Παρεμβαίνουν  επιλεκτικά σε θέματα που πιστεύουν ότι μπορεί να προκύψει όφελος για τους κατοίκους της περιοχής μας, προτείνοντας συνήθως και λύσεις. Και γνωρίζει καλά ότι είμαστε μακριά κι από ιδιωτικά συμφέροντα!  
Ας σταματήσει  λοιπόν να διαστρεβλώνει τις απόψεις μας, επειδή ενίοτε θεωρεί ότι επιδρούν αρνητικά στην προσωπική του εικόνα. Ούτε μας φοβίζει, ούτε μας απογοητεύει. Είναι αδιανόητο να λειτουργεί μονίμως με όρους marketing. Πιστεύουμε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο για το Δήμο, όποτε αποφασίζει να απαντήσει σε ανακοινώσεις μας, να διαθέτει λίγο περισσότερο από τον προσωπικό του χρόνο για να τις κατανοήσει. Χωρίς εμπάθειες όμως!
 Η συνολική αναστολή της προκήρυξης, άσχετα με την προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος, μας δικαιώνει απόλυτα και μας αρκεί.  Ο καθένας θα μπορέσει στο μέλλον  να συγκρίνει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί τελικά, με αυτή που επιχειρήθηκε και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Το αν το γεγονός της αναστολής συνέβη πριν ή μετά την παρέμβασή μας και την παρέμβαση του τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ), ας το κρίνει ο καθένας.
 Ως προς την ουσία της ανακοίνωσής μας θα του επισημάνουμε ότι τώρα πια, δεν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και σε ειδικούς επιστήμονες, με αδιαμφισβήτητη και πολυετή “γνώση και εμπειρία”! Χρειάζεται λοιπόν περισσότερη προσοχή από μέρους του, οι ανακοινώσεις εντυπωσιασμού ανήκουν στο παρελθόν!  Άλλωστε, δεν τις επιτρέπει ούτε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας!
 Αγαπητέ κ. Μεθενίτη ελπίζουμε να ξανασκεφτείτε νηφάλια την ανακοίνωσή σας. Η διαφάνεια, οι νόμιμες ενέργειες, η ευρύτητα πνεύματος, θα ωφελήσουν σίγουρα τον τόπο!
Πόρτο Ράφτη  10-8-2012
Για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
ο  πρόεδρος                                      ο   γεν. γραμματέας
Διονύσης  Κλαδάκης                          Παναγ.  Σαραντόπουλος