Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Μία πρωτοβουλία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» κας Ευγενίας Σπυροπούλου




Αγαπητές/οι  φίλες/οι,

Ως απάντηση στην οικονομική κρίση και όχι μόνον, εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε την δυνατότητα αλλά και το χρέος να επιστρέψουμε στη γη και να την καλλιεργήσουμε, όσο μικρό χώρο κι αν έχουμε και μάλιστα με βιολογικό τρόπο.
Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε την 
Κυριακή 18 του Μάρτη στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» Λ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 32  (Aπέναντι από την πίτσα FAN στο Πόρτο Ράφτη), σε σχετική συγκέντρωση.
Συγκεκριμένα, ο γεωπόνος κ. Μιχάλης Μανιαδάκης,  υποστηρικτής και δημιουργός του κινήματος της αστικής καλλιέργειας, θα μας μιλήσει για τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και άλλων οικολογικών μεθόδων, για την παραγωγή υγιεινών και θρεπτικών φυτικών τροφών.  
Άμεση συνέπεια της αρχής αυτής είναι, ότι δεν επιτρέπεται η χρήση τεχνητών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και λοιπών χημικών παρασκευασμάτων της εντατικής γεωργίας, βαρέων μηχανημάτων, μεθόδων που σπαταλούν το νερό και τους λοιπούς φυσικούς πόρους ή βλάπτουν το περιβάλλον και τους περίοικους του κτήματος. 
Το πραγματικό όφελος για όλους είναι η επιστροφή στα περιβόλια που όλοι, λίγο πολύ αγαπήσαμε και θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι αλήθεια ότι είχαν εκλείψει τις τελευταίες δύο δεκαετίες τουλάχιστον, εξ αιτίας του υπέρ καταναλωτισμού, της έλλειψης  χρόνου και χώρου στις πόλεις μας. Οι καιροί όμως αλλάζουν, αλλά τα ένστικτα του ανθρώπου όχι.
Η ενασχόληση μ’ έναν  λαχανόκηπο, αποτελεί πλέον όχι μόνο ανάγκη κάλυψης μέρους των αναγκών μας με φυσικές και υγιεινές τροφές, αλλά συμβάλει και στην ψυχική μας ηρεμία, ιδιαίτερα στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε σήμερα.
      
 Φιλικά
 Ευγενία Σπυροπούλου