Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΚΟΥΦΑ: υπαίτιοι της κρίσης οι οδηγοί που δεν πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων


Το απίστευτο είναι και Ελληνικό … αφού το υπουργείο υποδομών, με ανακοίνωσή του θεωρεί υπαίτιους της κρίσης και τους οδηγούς που δεν πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων, μάλιστα κάνει λόγο για χασούρα την ίδια ώρα που τουλάχιστον δύο φοροφυγάδες χρωστούν πολλά περισσότερα και βολτάρουν ανενόχλητοι …  


Επιρρίπτει ευθύνες σ’ αυτούς που έχουν χρυσοπληρώσει τον δρόμο, γιατί εθνική οδός δεν λέγεται, που συνδέει την Κόρινθο με την Πάτρα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η άρνηση πληρωμής διοδίων και καταλήψεων σταθμών τους από ομάδες συμπολιτών μας έχει επιβαρύνει με το ποσό των 17,1 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2011 τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η άμεση απώλεια για το ελληνικό δημόσιο από την μη απόδοση  ΦΠΑ (23%) ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απώλεια εσόδων των παραχωρησιούχων, σε συνδυασμό με την πτώση των κυκλοφοριακών ροών εξαιτίας της κρίσης, αυξάνει το χρηματοδοτικό κενό της κατασκευαστικής περιόδου, με αποτέλεσμα, είτε την περικοπή φυσικού αντικειμένου των έργων είτε την ανάγκη αποζημίωσης του αναδόχου».


Κ. υπουργέ, Μ. Βορίδη, να τους πιάσετε και να πληρώσουν, εμάς τι μας το λέτε; για να στραφούμε εναντίον τους;

Ενόψει Πάσχα, καιρός είναι να μας αναγγείλετε αυξήσεις στα διόδια … αλλά ξέχασα διανύουμε προεκλογική περίοδο!

Σφηξ