Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αντιδήμαρχοι (!) θα καταγράφουν κατ΄οίκον τους "ανήμπορους" συνταξιούχους του Δημοσίου


Με έγγραφο του Υπ. Οικονομικών, γίνεται γνωστό ότι η Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου Κράτους προτίθεται να προβεί στην καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου με την μέθοδο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους στα πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

επειδή η Υπηρεσία Συντάξεων δεν διαθέτει πανελλαδικά δίκτυο επαφής με τους συνταξιούχους, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη να καταγράψει τους αποδεδειγμένα ανίκανους που δεν μπορούν να προσέλθουν στα καταστήματα των τραπεζών αλλά και δεν έχουν την δυνατότητα (αδυναμία υπογραφής κ.λ.π) να εξουσιοδοτήσουν άλλα πρόσωπα για να τους καταγράψουν στις αρμόδιες υπηρεσίες (Υ.Δ.Ε -Νομαρχιών- Γ.Λ.Κ. ).

Για τον λόγο αυτό και για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας της συγκεκριμένης «ευαίσθητης» ομάδας συνταξιούχων, η Υπηρεσία Συντάξεων του Γ.Λ.Κ έκρινε σκόπιμο να ζητήσει την έμπρακτη συμπαράσταση των εργαζόμενων των Δήμων και Κοινοτήτων στην διαδικασία της καταγραφής.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι Δήμοι όλης της χώρας θα πρέπεινα ορίσουν υπαλλήλους τους ή αιρετούς (π.χ αντιδημάρχους) οι οποίοι, αφού προσκληθούν από τους ανάπηρους συνταξιούχους, θα μεταβαίνουν στους τόπους κατοικίας τους και θα τους καταγράφουν στο ειδικό δελτίο που θα έχει αποσταλεί από την Υπηρεσία στους συνταξιούχους.