Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο ΙΟΠΟΡ στην Νάπολι για το optimist


Στην Νάπολη, όπως κάθε χρόνο, διοργανώθηκε ο διεθνής αγώνας Trofeo Marcello Campobasso για σκάφη τύπου Optimist. 238 αθλητές από 26 χώρες έδωσαν το παρόν στην 20η έκδοση του αγώνα και ανάμεσα τους ήταν και 20 αθλητές από την Ελλάδα.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν αθλητές από τους ομίλους ΙΟΠΟΡ, ΝΑΟΒ, ΝΟΒ & ΝΟΘ. Παρά τις δύσκολες, και άγνωστες για τους Έλληνες αθλητές, συνθήκες η Ελληνική αποστολή πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση.
Οι συνθήκες, όπως μας πληροφόρησε ο Γιάννης Καβαρλίγκος, προπονητής, ήταν δύσκολες λόγω άπνοιας (3-6 κόμβους) τις πρώτες μέρες, αλλά και λόγω του δυνατού ρεύματος που δυσκόλεψε επιπλέον τους αθλητές μας, μιας και δεν έχουν εμπειρία από ανάλογους στίβους (δεν κάνει ρεύμα στην Ελλάδα... γιατί από κρύο μάλλον κάνει για να παραφράσουμε το γνωστό τραγούδι των Locomondo...).
Ευτυχώς την τελευταία μέρα των αγώνων φύσηξε λίγο παραπάνω, 14 κόμβους, και γλύτωσαν οι αθλητές από τον 'θανατηφόρο' συνδυασμό μπουνάτσας και ρεύματος... τους έμεινε μόνο το ρεύμα.
Πάντως οι παραπάνω δυσκολίες δεν πτόησαν τον Τέλη Αθανασόπουλο του ΝΑΟΒ, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 3η θέση της γενικής έχοντας μάλιστα κερδίσει και τις δυο από τις πέντε συνολικά κούρσες που έγιναν. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση έκανε και στα αγόρια και ο Τάσος Παναγιωτίδης του ΝΟΘ, που τερμάτισε στην 8η θέση της γενικής, αλλά και η Αγγελοπούλου Μαρία-Αθηνά του ΙΟΠΟΡ, που ήταν 10η στην γενική και 4η στα κορίτσια.