Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Περί Hellenic Quest και άλλων σαβουρο-mail σκέψεις.


Ήρθε και σε εμένα σήμερα από προώθηση ένα mail (το οποίο κατά την προσφιλή μου τακτική αφού έκανα τον κόπο και το διάβασα το έκανα προώθηση όπως πάντα στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ), που αφορούσε το γνωστό σε πολλούς Hellenic Quest.
 Η εν λόγω βλακεία αφορά την ένα συνοθύλλεμα από ανακρίβειες και ψεύδη που δεν έχουν καμία λογική υπόσταση (εκτός κάποιων ονομάτων και φράσεων σποραδικά) που διατυμπανίζει την ανωτερότητα της Ελληνικής γλώσσας και ότι οι υπολογιστές καταλαβαίνουν μόνο αρχαία ελληνικά και ότι όλος ο πλανήτης έχει πέσει με τα μούτρα να μάθει αρχαία και άλλα συναφή. Και επειδή το θέμα έχειαναλυθεί καλύτερα και διεξοδικότερα από άλλους πάρτε και ένα link όπου θα διαβάσετε περισσότερα (πολύ καλό κείμενο και ανάλυση του θέματος)
Α και μην ξεχάσω και το link στη wikipedia που το αναλύει επίσης:
Επειδή σπανίως ανοίγω τέτοιου είδους μηνύματα (τα οποία είναι γραμμένα συνήθως από κρετίνους οι οποίοι τα διαδίδουν στο διαδίκτυο και τρελαίνουν τον κόσμο) αλλά όταν τα ανοίγω παθαίνω το κατιτίς μου, καλό είναι να ξέρει ο κόσμος που πρόσφατα ήρθε σε επαφή με το ίντερνετ, ότι ΟΛΑ τα μηνύματα που φέρουν την ένδειξη FW κοινώς Forward είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
Παράδειγμα τρανταχτό αυτά τα σαβουρο-mail περί “αν δε στείλεις αυτό το μήνυμα σε μια μέρα , σε 20 γνωστούς, θα πεθάνεις και κανείς δεν θα σε κλάψει”, και άλλα τέτοια . Και το πιο τρομακτικό είναι ότι πολλοί τα πιστεύουν….
Μόνη εξαίρεση είναι τα FW που αναφέρονται σε ανέκδοτα ή σε κάποιες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες ή video (και πάλι με επιφύλαξη).
Μην προωθείτε μηνύματα που είναι ανούσια και διαδίδουν την βλακεία και την ανακρίβεια όπως το Hellenic Quest.
Ας προσπαθήσουμε όλοι να φιλτράρουμε και να κρίνουμε την αξιοπιστία μιας είδησης έστω και λίγο … Μαθαίνουμε πολλά περισσότερα έτσι…