Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην Υγεία των πολιτών και με δεδομένη την οικονομική κρίση που πλήττει, τις μέχρι πρότινος υπαρκτές παροχές του κοινωνικού κράτους, όπως αυτή της Υγείας και της Παιδείας, εκφράζει την διάθεσή του, να προχωρήσει στην σύσταση Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.


Για την υλοποίηση του παραπάνω ιδιαίτερα σοβαρού και επιστημονικά απαιτητικού εγχειρήματος, είναι απαραίτητη η βοήθεια επιστημόνων-εθελοντών, προκειμένου όλοι μαζί να οργανώσουμε και να λειτουργήσουμε το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Δήμου μας, το οποίο θα προσφέρει μία πραγματικά μεγάλη ανάσα στους συμπολίτες μας, που αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα και να τύχουν ιατρικής περίθαλψης και γνωμάτευσης.

Η κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά, αποτελεί το ισχυρότερο όπλο μας, ούτως ώστε όλοι μας να βγούμε αλώβητοι από αυτή την οικονομικοκοινωνική κρίση, χωρίς να χάνουμε την ανθρωπιά μας.

Η συγκινητική συμμετοχή των δημοτών της πόλης μας, στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», τον Αύγουστο του 2012, μία δράση του ΣΚΑΪ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Μαρκοπούλου, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φάρμακα και μεγάλη ποσότητα ιατρικού υλικού, μας δίνει δύναμη και κουράγιο, να προχωρήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση.  

Ως εκ τούτου, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο γιατρό, νοσηλευτή ή εθελοντή πολίτη, να έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990-20105, προκειμένου να προγραμματιστεί συνάντηση, όπου θα ακουστούν ιδέες και προτάσεις για την ορθολογική οργάνωση και την λειτουργία  του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Η συνέχιση και επέκταση και σε άλλους τομείς, του εξαιρετικού έργου που προσφέρει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου από τον Δεκέμβριο του 2011, αποτελεί υπόθεση και στοίχημα όλων μας, το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουμε!