Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ 3.000.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ «ΑΦΟΙ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ Α.Ε.» ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!



Μια εκκρεμότητα έντεκα (11) χρόνων, που αφορά οφειλές λατομικών τελών της εταιρείας «ΑΦΟΙ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ Α.Ε.» προς τον Δήμο Μαρκοπούλου και πρόταση εξωδίκου φορολογικού συμβιβασμού ύψους τριών εκατομμυρίων (3.000.000) Ευρώ(!), φέρνει προς συζήτηση και αποδοχή, η Δημοτική Αρχή, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ. μ., στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου της πόλης μας.


Μετά από διαπραγματεύσεις ενός (1) ολόκληρου χρόνου, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου, κατάφερε αυτό που δεν είχαν τολμήσει όλες οι προηγούμενες διοικήσεις μαζί: ΄Oχι μόνο να διεκδικήσει για πρώτη φορά ως Δήμος, τα οφειλόμενα χρόνων, αλλά να σταματήσει την προηγούμενη πρακτική της αδιαφορίας (;) που στέρησε από τα έσοδα του Δήμου Μαρκοπούλου, την είσπραξη οφειλών αρκετών εκατομμυρίων Ευρώ, λόγω παραγραφής τους!

Με πλήρη αφοσίωση στο συμφέρον των δημοτών και σύμφωνα με της εξαγγελίες της, η σημερινή Δημοτική Αρχή, για να εξασφαλίσει την πληρωμή των απαιτήσεών της, προέβη μεταξύ άλλων, σε  σειρά νομικών και δικαστικών μέτρων. Πέτυχε επίσης, την επίσημη κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης συμβιβασμού από τους οφειλέτες, για τα λατομικά τέλη και πρόστιμα της εταιρείας, που αφορούν την περίοδο 2001-2010, την εξασφάλιση εφαρμογής της νόμιμης σχετικής διαδικασίας και την γνωμοδοτική έγκριση του αρμοδίου οργάνου, που είναι η Επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

Το μέγεθος αυτής της επιτυχίας, μπορεί να γίνει κατανοητό από το γεγονός, ότι το ύψος της ιστορικής αυτής πρότασης συμβιβασμού των τριών (3) εκατομμυρίων Ευρώ, είναι υπερδιπλάσιο, του συνόλου των μέχρι τώρα καταβληθέντων οφειλών της λατομικής επιχείρησης, που αποτιμάται για την περίοδο 2001 – 2010, σε μόλις ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) ευρώ!

Η ιστορική αυτή θετική εξέλιξη, αποτελεί σωτήρια προοπτική για το Δήμο Μαρκοπούλου, αφού έρχεται σε μια περίοδο, που ο Δήμος τελεί υπό το καθεστώς οικονομικής επιτήρησης, λόγω της υπερχρέωσής του από τις διοικήσεις του παρελθόντος, σε συνδυασμό με το δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον για όλους τους Ο.Τ.Α. όπου καλούνται να ανταπεξέλθουν σε δεκάδες νέες «καλλικρατικές» αρμοδιότητες, με ταυτόχρονη μείωση σχεδόν του 60% των κρατικών επιχορηγήσεών τους!

Η σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, του εξωδίκου φορολογικού συμβιβασμού, απαιτεί από όλους μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με ευθύνη και αποφασιστικότητα, για το άμεσο μέλλον και την εύρυθμη λειτουργία του ίδιου του Δήμου Μαρκοπούλου!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ