Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα-καταγγελία για τη Χρυσή Αυγή. Η δράση μας ενάντια στο φασισμό


Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή συνεχίζει τις προκλήσεις, ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Η υμνήτρια της χούντας, αποκαλεί το "Πολυτεχνείο" μια ψευδεπίγραφη έννοια αντίστασης εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 και κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς, γιατί στα σχολεία «με θεατρικά σκετς, με άθλια ψέματα προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις αγνές ψυχές των μικρών παιδιών κάνοντάς τα να μισούν το στρατό»….

« Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει και το παρελθόν» έγραφε ο Τζωρτζ Όργουελ. Οι σύγχρονοι ιδεολογικοί , πολιτικοί  απόγονοι και θιασώτες του ναζισμού επιδιώκουν τρομοκρατώντας τους εκπαιδευτικούς  (προκάλεσε τη δίωξη νηπιαγωγού στο Νυδρί, μαθητές σε Λαγκαδά, Καλλιθέα και αλλού)  όχι μόνο να αλλοιώσουν, παραχαράξουν και διαστρεβλώσουν τα ιστορικά γεγονότα αλλά και να  κατασκευάσουν μια ψευδή εικόνα της στρατιωτικής δικτατορίας που επιβλήθηκε στη χώρα μας. Την εικόνα της ευνομούμενης χώρας με ησυχία τάξη και ασφάλεια που το τρίπτυχο « πατρίς – θρησκεία- οικογένεια» διασφάλιζε μια ήρεμη και ήσυχη καθημερινότητα με οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια. Αντιστρέφονουν τη χουντική πραγματικότητα όπου χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι βασανίζονταν, η φτώχεια και η μετανάστευση κτύπαγε τα περισσότερα νοικοκυριά ενώ ταυτόχρονα οι «ημέτεροι» βολεύονταν και έκαναν περιουσίες.
Πίσω από αυτή τη θέση τους  κρύβεται η φανερή τους πια λατρεία του φασισμού, η λατρεία στον  αφανισμό κάθε διαφορετικής άποψης και στάσης ζωής με την ωμή και αποτρόπαιη βία. Τη βία που επιβάλλει η κάθε χούντα χρησιμοποιώντας το στρατό την αστυνομία τις εξορίες και τα βασανιστήρια σε όσους την αντιπαλεύουν.
‘Όπως στη Γερμανία του Χίτλερ, όπως στην Ελλάδα του Παπαδόπουλου έτσι και στην Ελλάδα της Τρόικας στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό των  βιομηχάνων, των μεγαλοεργολάβων και όλων όσων λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο της χώρας μας εξαθλιώνοντας το λαό μας. Δεν  έχει  στραφεί ποτέ εναντίων αυτών  που καταδικάζουν τους "Έλληνες" στη φτώχεια, (τα ντόπια και ξένα συμφέροντα (τραπεζικό σύστημα , μεγαλοεπιχειρηματίες, πολυεθνικές) αλλά τους υμνεί (πρόσφατα τους εφοπλιστές) για την "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας". Ποτέ δεν παρενέβη και δεν κατήγγειλε μεγαλοεπιχειρηματίες  που μειώνουν μισθούς, έχουν απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, που τρομοκρατούν και απολύουν εργαζόμενους. Πρόσφατα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, ζήτησε νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, ενώ στη συζήτηση για το 3ο Μνημόνιο μίλησε για «θετικές ρυθμίσεις» που αυτό περιλαμβάνει αλλά δεν μπορεί να τις ψηφίσει γιατί είναι όλο ένα άρθρο!! Πρωτοστατεί στη  δημιουργία δουλεμπορικών "Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας" –με ανασφάλιστους εργάτες των 18 ευρώ την ώρα, προωθώντας στην πράξη την κατάργηση του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων. Καταθέτει ερωτήσεις βουλευτών για παιδιά μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς να λέει κουβέντα για το κλείσιμο σχολείων και τις συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών.
Συνάδελφοι, ο φασισμός ποτέ δε στράφηκε ενάντια σ αυτούς που δημιουργούν την ανεργία, τη  φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση. Αντίθετα δείχνοντας ως εχθρούς τους φτωχοδιάβολους μετανάστες, όσους έχουν διαφορετική ιδεολογία, διαφορετικό χρώμα, διαφορετική σεξουαλική προτίμηση, διαφορετική νοητική ή σωματική ικανότητα στρέφει  τον έναν άνθρωπο ενάντια στον άλλο και τη μία κατηγορία εργαζομένων ενάντια στην άλλη.
Ο Σύλλογος « Κώστας Σωτηρίου» καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους εργαζόμενους να μην πέφτουν στην «απλοική» λύση κατασκευής «εύκολων» ενόχων.
Σήμερα είναι ο μετανάστης, αύριο ο δημόσιος υπάλληλος, μεθαύριο ο                                                                                               μικροπωλητής…όλα αυτά  αποπροσανατολίζουν από το βασικό στόχο του λαού και των εργαζομένων που είναι η ανατροπή των βάρβαρων και ανάλγητων αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος όλων μας καθώς και όσων τις εφαρμόζουν.
Συνάδελφοι/ες, η Χ.Α δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια.  Ο αγώνας ενάντια στη φασιστική ιδεολογία και πρακτική ξεκινάει από τις την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά, από το μάθημα στην τάξη και συνεχίζεται με τη μαζική καταδίκη από τις συνελεύσεις εργαζομένων, σωματίων, εργατικών κέντρων, συλλογικοτήτων κάθε είδους, προσφυγή στη δικαιοσύνη για εγκληματικές πράξεις, με αποκάλυψη στη νεολαία με ιδεολογικά, ιστορικά επιχειρήματα του ρόλου του φασισμού και των ταγμάτων εφόδου. Πολλές φορές όμως χρειάζεται και άμεση και έμπρακτη απάντηση όπως των εργατών –απεργών της ΑΓΝΟ- στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης οι οποίοι έδωσαν την απάντηση που χρειάζοταν στα μέλη της χ.α που επιτέθηκαν σε αγωνιστές που μοίραζαν ανακοινώσεις για την απεργία έξω από τα τεχνικά σχολεία.
Αντίστοιχη απάντηση έλαβαν επίσης στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο όπου, όταν ένας χρυσαυγίτης χτύπησε συνάδελφό του μετανάστη, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι «πάγωσαν» την παραγωγή και απομόνωσαν τον τραμπούκο.
Οι αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και πορείες σε κάθε περιοχή αλλά και στις γειτονιές των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας  δίνουν έμπρακτη απάντηση στη φασιστική βία.
Επίσης και στο σύλλογό μας η αποφασιστική και συλλογική στάση του συλλόγου διδασκόντων του ΔΣ Παλαιάς Φώκαιας δεν επέτρεψε σε έναν γονέα φασιστικής αντίληψης να παρέμβει στο περιεχόμενο της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου και της Εθνικής Αντίστασης.
Είναι υποχρέωσή όλων μας να προστατέψουμε και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του κάθε συνανθρώπου μας, ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα. Ως δάσκαλοι οφείλουμε αδιαπραγμάτευτα να επιδιώκουμε την ολόπλευρη ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών ικανοτήτων των μαθητών μας ανεξαρτήτους γένους, κοινωνικής, πολιτισμικής προέλευσης ή άλλων ιδιαιτεροτήτων.
Σεβασμός στη διαφορετικότητα, αγώνας ενάντια σε κάθε διάκριση μεταξύ ανθρώπων.
·         Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να επιμείνουν στη διδασκαλία της ιστορικής αλήθειας και των αγώνων του λαού μας. Να αξιοποιήσουν την ανακοίνωση του Συλλόγου και να αναλάβουν πρωτοβουλίες αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία  και στην τοπική κοινωνία.
•           Αναδεικνύουμε στις γιορτές του Πολυτεχνείου το αντιφασιστικό περιεχόμενο της εξέγερσης του Νοέμβρη συνδέοντας το με το σήμερα.
•             Ο σύλλογος το επόμενο διάστημα θα πάρει αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στις πόλεις μας απευθύνοντας κάλεσμα σε γονείς, μαθητές, σωματεία και κοινωνικούς φορείς.
•           Συμμετέχουμε ενεργά στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου   και στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού και εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ που εκτρέφει το αυγό του φιδιού στη χώρα μας.
Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς ιστορία. Λαός χωρίς ιστορία είναι λαός υποδουλωμένος, φτωχός και εξαρτημένος.
Εμπρός να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά για όλο το λαό ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία».
                  
                                                             Για το Δ.Σ.    
                                                     ο πρόεδρος

                                               Κώστας Τουλγαρίδης