Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα καταγγελία για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη


         Κάτω  τα χέρια από το συνάδελφο μας Θανάση Αγαπητό και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Αρβανίτη Σαράντη από το δήμο Ευόσμου και Κυρατζόπουλου Θωμά από το δήμο Κορδελιού.


Η κυβέρνηση  Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ  και ΔΗΜΑΡ, παραμονή  της επετείου του Πολυτεχνείου επέλεξε να δείξει το αληθινό πρόσωπο της εξουσίας της και  να  εφαρμόσει τον κατασταλτικό της μηχανισμό ενάντια  στους εργαζόμενους και σωματεία  που αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ.

Η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβε  έξω από το χώρο εργασία τους:   τον εκπαιδευτικό  Θανάση  Αγαπητό, μέλος του Δ.Σ  Β΄ Συλλόγου  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ- ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στην τοπική  αυτοδιοίκηση  Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο με αφορμή τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.
Είναι μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι, αν δεν αποδεχθούν την ισοπέδωση που απαιτεί η πολιτική  της  τρόικας, θα δοκιμάσουν το μακρύ χέρι της εξουσίας.  Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν άμεσα, να καταγγείλουν την κυβερνητική βία και να συμπαρασταθούν  στους εργαζόμενους που οδηγούνται ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου  στο  δικαστήριο.

Δηλώνουμε προς κυβερνώντες και τους μηχανισμούς τους ότι οι αγώνες του λαού μας για την επιβίωση και την απαλλαγή από τον εφιάλτη των Μνημονίων και των μέτρων τους δεν πρόκειται να σταματήσουν αλλά αντίθετα θα κλιμακωθούν. Οι αγώνες αυτοί δεν ποινικοποιούνται. Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται.
Νόμος είναι το δίκιο των εργαζόμενων.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγωνιστές δεν είναι μόνοι τους. Εκφράζουν και έχουν στο πλευρό τους ολόκληρο το εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα. Να μη σκεφτούν, λοιπόν, να ενεργοποιήσουν το νέο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο καταστολής γιατί αυτό θα είναι αιτία πολέμου και θα εκπλαγούν από την αντίδραση του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων και των αγωνιστών. Άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή από τις κατηγορίες των συλληφθέντων.

                    Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Όλοι στους δρόμους – όλοι στον αγώνα!

                                                                Για το ΔΣ                                                                                                                                                                    
                                                        Ο    πρόεδρος

                                        Τουλγαρίδης Κώστας