Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Για τους στόχους της ομάδας του, το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα μίλησε ο Πρόεδρος του Α.Ο.Μαρκόπουλου Revoil κ. Πάρης Ευαγγελίου.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ευαγγελίου την οποία παραχώρησε στη αθλητική σελίδα VolleyBall24.gr είναι η εξής:
-Τα τελευταία χρόνια είσαστε παράγοντας και γνωρίζετε καλά τον χώρο του γυναικείου βόλεϊ. Πιστεύετε ότι το εφετινό πρωτάθλημα της Α1, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο η Ομοσπονδία, αλλά και οι σύλλογοι, θα βγει κάπου κερδισμένο;

Ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με την ομάδα βόλεϊ γυναικών της πόλης μας σε επίπεδο διοικητικό και η αγάπη μου για το άθλημα οφείλετε κυρίως στην σύζυγό μου, στους δύο καλούς μου φίλους, συνοδοιπόρους σε αυτήν την προσπάθεια και μέλη του Δ.Σ. του ΑΟ Μαρκοπούλου τους κκ Στουραϊτη Ιωάννη που είναι και αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και Αλλαγιάννη Κωνσταντίνο που σήμερα είναι πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ, καθώς και σε μια μεγάλη παρέα φίλων που βοηθούν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.
Θεωρώ ότι η οικονομική κρίση μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες ανάδειξης νέων Ελληνίδων αθλητριών, οι οποίες με την στοχευμένη προπονητική καθοδήγηση μπορούν να δώσουν μια νέα πνοή στον χώρο του Γυναικείου βόλεϊ. Βέβαια πρέπει όλοι μας, παράγοντες, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι να έχουν υπομονή γιατί τα αποτελέσματα δεν θα είναι βραχυπρόθεσμα.
-Εάν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε μονομιάς κάτι στον χώρο, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα επιλέγατε;
Θεωρώ ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας σε όλη την πυραμίδα του γυναικείου βόλεϊ. Ως χώρα έχουμε και τον κατάλληλο σωματότυπο αλλά και την προσέλευση νέων κοριτσιών για να γνωρίσουν το άθλημα. Έτσι οι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των παραγόντων, των προπονητών, των αθλητών ακόμη και των δημοσιογράφων θα έλεγα και να παραδειγματιστούμε από επιτυχημένα μοντέλα άλλων κρατών που βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από εμάς και να τα ακολουθήσουμε.
-Τα περιορισμένα μπάτζετ θεωρείτε ότι έχουν «μικρύνει» το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ;
Η εύκολη απάντηση είναι πως, ναι το έχουν μικρύνει. Όμως θα ήθελα να σας θυμίσω ότι ακόμα και όταν τα «μπάτζετ» ήταν υψηλά, οι επιτυχίες στο γυναικείο βόλεϊ ήταν μηδαμινές αν εξαιρέσεις σε συλλογικό επίπεδο την παρουσία του Παναθηναϊκού σε έναν τελικό Challenge cup ( που είναι το τρίτο σε τάξη πανευρωπαϊκό συλλογικό κυπέλου), η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει να δείξει τίποτα σημαντικό στον Ευρωπαϊκό χώρο.
-Ο κόσμος ανταποκρίνεται, είναι κοντά στην ομάδα σας.
Οι φίλαθλοι του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη αλλά και όλων των Μεσογείων ήταν πάντα δίπλα σε αυτήν την ομάδα και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που 25 χρόνια τώρα δίνουν το παρών τους. Στήριγμα αυτής της ομάδας ήταν και είναι και οι μεγάλοι χορηγοί της, όπως ο Δήμος Μαρκοπούλου διαχρονικά, η εταιρεία REVOIL και ο πρόεδρος της κ. Ρούσσος Ευάγγελος που είναι μαζί μας τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, οι κκ Γλάρας και Νικολαιδης, καθώς και πλήθος άλλων μεγάλων και μικρότερων εταιρειών που έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Τα τελευταία χρόνια βροντερό παρών σε όλα τα παιχνίδια της γυναικείας ομάδας δίνουν και οι αθλητές από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου που έχουν ξεπεράσει τους πεντακόσιους (500) και οφείλουμε και σε αυτά τα παιδιά αλλά και στις οικογένειες τους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν
-Οι Στόχοι του Μαρκόπουλου φέτος;
Για την γυναικεία ομάδα και με την ανανέωση που έχουμε κάνει βασικός στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική, να μην κινδυνέψει για την παραμονή της στην κατηγορία και από εκεί και πέρα να τερματίσει όσο πιο υψηλά μπορεί.
Για την ομάδα των νεανίδων στόχος μας είναι το final 4 της ΕΣΠΑΑΑ και να διεκδικήσουμε από εκεί και πέρα την είσοδο μας στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος και για την ομάδα των κορασίδων στόχος είναι η είσοδος της ομάδας μας στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΑΑΑ
-Ποιες ομάδες θεωρείτε φαβορί για τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών;
H AEK και ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι έχουν σαφέστατο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων
-Στην πρεμιέρα πήρατε την νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το Σάββατο το Μαρκόπουλο υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Θα θέλαμε και τα προγνωστικά σας για αυτό το παιχνίδι.
Ευχόμαστε να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σε ένα γεμάτο γήπεδο και ο κόσμος να ευχαριστηθεί βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και εμείς από την πλευρά μας θα παλέψουμε για να κάνουμε υπερήφανους τους μικρούς και μεγάλους φίλους της ομάδας μας.