Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά των μαθητών και τη χρηματοδότηση των σχολείων



Οι κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας 9/9 της Ομοσπονδίας Γονέων Αν. Αττικής, Γονέων εκπαιδευτικών, μαθητών και δημοτικών αρχών τόσο στη Δυτική Αττική στις 10/10 όσο και στην Αν. Αττική στις 11/10 με τη μαζική πορεία στο Υπ. Οικονομικών ανάγκασε την κυβέρνησης σε μια πρώτη υποχώρηση. Όμως η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την χορήγηση 140 εκατομμυρίων για τη μεταφορά των μαθητών, δε λύνει το πρόβλημα.

Είναι αναγκαία η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ο συντονισμός όλων των φορέων για την οριστική λύση του προβλήματος της δωρεάν, χωρίς περιορισμούς μεταφοράς των μαθητών και της γενναίας αύξησης της χρηματοδότησης των σχολείων που οδηγούνται σε αδιέξοδο στη λειτουργία τους.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογός μας συμμετέχει και καλεί όλους τους φορείς (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς) στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο επόμενο διάστημα.
Την Παρασκευή 19/10, στις 11πμ στην Κλαυθμώνος για την περικύκλωση του Υπουργείου Εσωτερικών που διοργανώνει η ΑΣΓΜΕ και οι Ομοσπονδίες Γονέων της Αττικής.
Την Τρίτη 23/10, στις 11πμ στην Κλαυθμώνος στη συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών, που συνδιοργανώνουν πανελλαδικά η Πανελλήνια Ένωση Καλλιτεχνικών και Μουσικών σχολείων, ενώσεις γονέων, μαθητικά συμβούλια και Δήμοι από την Ανατολική και τη Δυτική Αττική.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις αυτές το ΔΣ του συλλόγου προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τόσο για της 19/10 όσο και για της 23/10.
Η στάση αφορά τις τελευταίες ώρες στο πρόγραμμα του κάθε συναδέλφου στο πρωινό και τις πρώτες ώρες στο ολοήμερο. (ο κάθε συνάδελφος θα τις χρησιμοποιήσει ανάλογα με το πρόγραμμά διδασκαλίας του).
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδροςΚώστας Τουλγαρίδης