Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ Τα απρόοπτα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου


Ανακοίνωση του συνδυασμού
Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 01/10/2012.
Η παράταξή μας «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ» αποχώρησε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Οκτωβρίου 2012. Με την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να εξηγήσουμε σε εσάς, τους δημότες, τους λόγους της αποχώρησής μας και ταυτόχρονα να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο που διεξάγεται η συζήτηση στο ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου που εσείς εκλέξατε.

Πολλές φορές, στο παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταντήσει ρωμαϊκή αρένα με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του κ. Δημάρχου και του κ. Αδάμου, αλλά δυστυχώς η τελευταία συνεδρίαση ξεπέρασε κάθε όριο αξιοπρέπειας και ανοχής. Είναι υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε ως προς τα ακόλουθα:
1.- Ο κ. Αδάμος, επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» θεώρησε σωστό να καλέσει, για την προσωπική του δήθεν «ασφάλεια», στην εν λόγω συνεδρίαση την αστυνομία. Στον Δήμο μας, η παρουσία της αστυνομίας, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει να συμβεί από την περίοδο της χούντας!!!.
2.- Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και εργαζόμενοι του Δήμου έπαιξαν στην κυριολεξία ξύλο ενώπιον των αστυνομικών οργάνων.
3.- Η ανούσια πολιτική αντιπαράθεση του κ. Μεθενίτη με τον κ. Αδάμο έφτασε σε επίπεδο απλά ΕΜΕΤΙΚΟ. Ο κ. Αδάμος, για λόγους δήθεν διαφάνειας και «ορθής» αντιπολίτευσης ωρυόταν κατά του κ. Δημάρχου, ο δε τελευταίος, αν και προφασιζόταν ότι θιγόταν, ταυτόχρονα έδειχνε να απολαμβάνει εμφανώς την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της συνεδρίασης, την οποία κατά τον ισχυρισμό του κ. Αδάμου είχε μάλιστα σχεδιάσει, και από την οποία εμφανώς ελπίζει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
4.- Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπόρεσε, για ακόμη μια φορά, να επιβάλλει την τάξη και να κάνει την δουλειά του. Ενώ ήταν σαφές, από την αρχή, ότι το κλίμα της αίθουσας δεν επέτρεπε την διεξαγωγή ενός ευπρεπούς διαλόγου, αυτός διάλεξε, με δική του ευθύνη, να συνεχίσει την διαδικασία. Η συζήτηση παρεκτράπηκε τουλάχιστον 10 φορές, αλλά ούτε και αυτές ήταν αρκετές για να σταματήσει το συμβούλιο. Εξάλλου, ουδέποτε ο κ. Αδάμος ζήτησε να γίνει αυτό. Προφανώς, η εξαθλίωση των θεσμών εξυπηρετεί και τα δικά του φθηνά ψηφοθηρικά συμφέροντα.
Δεν μας επιτρέπεται (αν και ενδεχομένως να έπρεπε προς γνώση σας) να αναφέρουμε αυτολεξεί τις εκφράσεις και τις βωμολοχίες που ακούστηκαν στην αίθουσα.
Προσπαθήσαμε να μείνουμε εκεί για να διατυπώσουμε τις απόψεις μας. Αλλά δυστυχώς η διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρέπειας επέβαλε τελικά να αποχωρήσουμε.
Θεωρούμε ότι ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά του, δεν μπορεί να ελέγξει την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων και κυρίως του Δημάρχου, οπότε καλό θα ήταν, είτε να παραιτηθεί, είτε να εφαρμόσει πιστά και απαρέγκλιτα ένα Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ελπίζουμε ότι αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, ίσως τελικά να μπορούν να κάνουν οι κανόνες.
Με τιμή,
Η Δημοτική ομάδα της μείζονος μειοψηφίας
«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»
Και η επικεφαλής Παναγιώτα Κατσίκη