Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

«Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»


Εχει κατατεθεί πρόταση από την Δημοτική Αρχή για προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», δεν έχει αντίρρηση να συναινέσει, αρκεί να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες παρακάτω αναπτύσσονται. Ωστόσο και πριν την ανάλυση των προϋποθέσεων, να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μεθενίτης είχε υποσχεθεί να
προχωρήσει άμεσα σε αναδιοργάνωση των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να διαφανεί  αν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και σε ποιους τομείς  ακριβώς και αν οι ελλείψεις αυτές μπορούν να καλυφθούν με τις κατάλληλες εσωτερικές μετακινήσεις. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί και οι ελλείψεις παραμένουν.
Για την κάλυψη λοιπόν των ελλείψεων αυτών, προτείνεται να προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός, όπου η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει τις εξής παρατηρήσεις, οι οποίες φρονούμε πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη της προκήρυξης του διαγωνισμού.
Δεδομένου ότι η οικονομική κρίση που πλήττει τη Χώρα και κατά συνέπεια και τον Δήμο μας, δεν κάνει διακρίσεις, ούτε  ανάμεσα στα φύλα, ούτε ανάμεσα στα διαφορετικά μορφωτικά επίπεδα, ζητάμε:
1)      Να ληφθεί πρόνοια, ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός φύλων (εργάτες – εργάτριες)
2)      Σε όλες τις κατηγορίες υποψηφίων να μην υπάρχει (με την ποινή αποκλεισμού) ο περιορισμός των βαθμίδων εκπαίδευσης προς τα πάνω
3)      Ο μήνας έναρξης της απασχόλησης όσων προσληφθούν να είναι ο 2ος του 2013, ώστε να καλύψουν την επόμενη θερινή περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες και
4)      Σε ότι αφορά τις ειδικότητες, προτείνουμε να μην προσληφθούν εργάτες γενικών καθηκόντων και καθαρίστριες εσωτερικών χώρων, η δε κατανομή να είναι ως ακολούθως:

Οδηγοί απορριμματοφόρων         5
Χειριστές μηχανημάτων έργων    2
Εργάτες καθαριότητας                14
Εργάτες ύδρευσης                         4
ΣΥΝΟΛΟ                                    25

Με την πρόβλεψη αυτή πιστεύουμε πως είναι κατανοητό σε όλους, ότι εύκολα μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν εργαζόμενο σε μια διαφορετική θέση  με καλλίτερες συνθήκες εργασίας από αυτές που έχει προσληφθεί, ενώ το αντίστροφο φαντάζει ακατόρθωτο.



                                                                                 Πόρτο Ράφτη, 25/09/2012
                                                                                 «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
                                                                                  
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                   
www.dynami-elpidas.gr