Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από ιδίους πόρους και με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά, έργα χρήσιμα για τους πολίτες της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από ιδίους πόρους και με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά, έργα χρήσιμα για τους πολίτες της Αττικής. Συγκεκριμένα, με δύο ομόφωνες αποφάσεις του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασής του, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 ενέκρινε:
Τη σκοπιμότητα και την έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ύδρας για την εκτέλεση του έργου«Εργασίες αποκατάστασης νηπιαγωγείου Ύδρας», συνολικού προϋπολογισμού 40.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Τη σκοπιμότητα και την έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, για το έργο «Εργασίες καθαρισμού και τεκμηριώσεως του αρχαίου θεάτρου Αμφιαράειου», συνολικού προϋπολογισμού 50.000 €(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Την παραίτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», κ. Νίκος Βούτσης,επικαλούμενος φόρτο εργασίας λόγω των υποχρεώσεών του στη Βουλή. Ο κ. Νίκος Βούτσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την συνεργασία, χαρακτήρισε πολύτιμη τη γνώση που εισέπραξε από τη θητεία του και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αναδείξει τα σοβαρά θέματα της Περιφέρειας στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός εξέφρασε την εκτίμηση και το σεβασμό του, τόσο στην απόφαση όσο και στο πρόσωπο του κ. Νίκου Βούτση, λέγοντας ότι «τέτοιες παρουσίες τιμούν το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου», και τόνισε:

«Θα ζητήσω από τον Νίκο Βούτση, ό,τι έχω ζητήσει και από τους υπόλοιπους επικεφαλής παρατάξεων και Περιφερειακούς Συμβούλους που ήταν ή εκλέχθηκαν στην πορεία βουλευτές: Να μην παραιτηθεί. Στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλοι είναι χρήσιμοι και δεν περισσεύει κανείς. Είναι εκείνη που θα κληθεί να διαχειριστεί από μειονεκτική θέση τα χρέη της Κεντρική Διοίκησης, ειδικά όταν έρχεται αντιμέτωπη με το τραγελαφικό καθεστώς της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων χωρίς μεταβίβαση πόρων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για τους πολίτες

Εν πάση περιπτώσει τον ευχαριστώ για τη συνεργασία , του εύχομαι καλή πορεία στο έργο που έχει αναλάβει στη Βουλή, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη για τη χώρα στιγμή , και να μην ξεχάσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».



Σημειώνεται ότι επικεφαλής της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» αναλαμβάνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσουκαλάς.