Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινάνε οι δίκες για τον «Αγώνα των 128 Ημερών» της Κερατέας


Αρχίζουν οι δίκες που αφορούν 37 πολίτες της Κερατέας, του Λαυρίου και της γύρω περιοχής για τα γεγονότα που συνέβησαν στις 128 ημέρες του ηρωικού και ιστορικού αγώνα της Κερατέας για την απόφαση κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. στο Οβριόκαστρο.


Η πρώτη από αυτές τις δίκες είχε προσδιοριστεί την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) και αφορά 6 αγωνιστές οι 5 από την Κερατέα και ο ένας από το Λαύριο.

Οι κατηγορίες στηρίζονται σε καταθέσεις αστυνομικών των ΜΑΤ που συνέλαβαν τους κατηγορουμένους την 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου 2010, στο χώρο της διαδήλωσης (χώρος εθνικής οδού και ΒΙΟΠΑ).

Οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, κατοχή και χρήση όπλων (ξύλα, πέτρες κλπ).



Οι κατηγορούμενοι πέραν των προσωπικών καθενός επιχειρημάτων έχουν την ηθική συμπαράσταση όλων των κατοίκων της Κερατέας και του Λαυρίου, αλλά και πέρα αυτών, αφού ο αγώνας της Κερατέας πήρε πανελλήνιες και όχι μόνο διαστάσεις και αποτελεί ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.



Ας μην ξεχνάμε ότι με 4 διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις, το έργο ΟΡΙΣΤΙΚΑ έχει κηρυχθεί ΠΑΡΑΝΟΜΟ, άρα τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι υποστήριξαν την παρανομία, οι δε κάτοικοι υπερασπίζονταν τη νομιμότητα.



ΠΗΓΗ: FORKERATEA.COM