Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ύψος χρηματοδότησης που έχουν λάβει οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


            Ο κ. Βλάχος στην ερώτησή του επισημαίνει τη μεγάλη αγανάκτηση που προκαλεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να συνεχίζεται έως σήμερα, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

            Μάλιστα, με αφορμή πρόσκληση της ΜΚΟ «Νεολαία – Ευρωπαϊκή Έκφραση» για διοργάνωση ημερίδας στο Ξενοδοχείο Χίλτον, τονίζει στην ερώτησή του ότι εφόσον η χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων μιας ΜΚΟ γίνεται από εισφορές των μελών της, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, εάν όμως η χρηματοδότηση προέρχεται από την Κυβέρνηση, τότε αποτελεί μείζον ηθικό ζήτημα που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

            Για το λόγο αυτό ο κ. Βλάχος ζητά να ενημερωθεί, εάν η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει χρηματοδοτηθεί από τη Κυβέρνηση αλλά και το ύψος χρηματοδότησης που έχει λάβει. Ζητά επίσης διευκρινήσεις για την σχέση της, με τη ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Έκφραση» αλλά και για το έργο που έχουν επιδείξει οι δύο συγκεκριμένες ΜΚΟ.