Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011






Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη και από την ιδρυτική της διακήρυξη δεσμεύεται να ασχολείται με τα ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες και τον Δήμο μας. Τα στελέχη και τα μέλη της ανήκουν σε διάφορα κόμματα ή πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις και μέσω αυτών δίνουν τον πολιτικό τους αγώνα για τα ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή, με όποια μορφή και όποια ένταση κρίνουν καταλληλότερη, χωρίς αυτό να έρχεται σε αντίθεση με την θέση της δημοτικής παράταξης.

Όσον αφορά το μέτρο (χαράτσι) που επιβλήθηκε για τα ακίνητα και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, δηλώνουμε απερίφραστα ότι το κρίνουμε άδικο, επαχθές, πρόχειρα σχεδιασμένο και εν τέλει αντισυνταγματικό, διότι καταστρατηγείται η αρχή  της ίσης μεταχείρισης και της φοροδοτικής δυνατότητας του καθενός.

Είναι άδικο, διότι η αδυναμία της κρατικής μηχανής να «συλλάβει» τους οφειλέτες κάθε λογής φόρου ή τους οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών, οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει την απόφαση επιβολής δυσβάσταχτου τέλους ακινήτων, με την απειλή της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του.

Επ’ αυτού, ήρθε ως κόλαφος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η απάντηση του Κοινοτικού Επιτρόπου επί της Ενέργειας, σε σχετική ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή, ότι η ΔΕΗ δεν δικαιούται να διακόψει την παροχή της ηλεκτροδότησης για την μη πληρωμή του τέλους αυτού.

Κατόπιν αυτών, η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» δηλώνει πολιτικά αλληλέγγυα σε αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτή την «υποχρέωσή» τους και:

·        Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει το «χαράτσι» ή τουλάχιστον να διευρύνει την βάση των απαλλαγών (αποδεδειγμένα άνεργοι και όχι μόνο με την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, κ.α’) και πάντως σε καμία περίπτωση να μην διακόψει την ηλεκτροδότηση σε κανέναν.

·        Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εξαντλήσει όλα τα μέσα πίεσης προς την κυβέρνηση και την ΔΕΗ, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ρεύμα εξ αιτίας του «χαρατσιού». Να προβεί άμεσα στην αποστολή εξώδικου και την λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.

·        Καλούμε τους πολίτες να αγωνισθούν μέσα από τις πολιτικές τους οργανώσεις αλλά και μέσα από τις διάφορες θεματικές κοινωνικές οργανώσεις που έχουν συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό. Να αντιταχθούν στο μέτρο αυτό. Η αποστολή μαζικά εξώδικων προς τη ΔΕΗ, που γίνεται ανέξοδα διαμέσου πολλών κοινωνικών οργανώσεων, θεωρούμε ότι  μπορεί να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος, να τονίσουμε ότι είμαστε κατά της αυτοδικίας και κατά της επίκλησης του Συντάγματος κατά περίπτωση.

Δηλώνουμε ότι ο σεβασμός, η τήρηση και η προστασία του  Συντάγματος της χώρας, εκτός του ότι επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων (άρθρο 120), είναι και η μόνη ασπίδα προστασίας που έχουμε απέναντι στους ισχυρούς.





Πόρτο Ράφτη, 28/11/2011

Για τη Δημοτική Κίνηση

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.dynami-elpidas.gr