Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Δημόσιες αντεγκλήσεις χωρίς ουσία για το κόστος μισθοδοσίας του Δήμου Μαρκοπούλου


Με αφορμή τις δημόσιες αντεγκλήσεις της Δημοτικής Αρχής Μαρκοπούλου με την δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» θεωρούμε ότι πρέπει να προβούμε σε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με το μισθολογικό κόστος του Δήμου Μαρκοπούλου.


1)    Τα αναφερόμενα στον προϋπολογισμό ποσά έχουν ενδεικτική και μόνο σημασία αφού περιλαμβάνονται σε ένα σχέδιο προϋπολογισμού που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως τόνισε η παράταξή μας κατά την σχετική συζήτηση.

2)    Η ουσία έγκειται στην πραγματοποίηση των δαπανών αυτών. Δυστυχώς από τον ταμειακό απολογισμό του έτους 2011 προκύπτει ότι το μισθολογικό κόστος του Δήμου Μαρκοπούλου ανήλθε στα 4.816.000 € (και όχι στα 4.500.000 €, όπως λανθασμένα αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου στις 10/01/2012) έναντι 4.395.000 € το έτος 2010. Δηλαδή σημείωσε αύξηση 9,6%.

3)    Επίσης, αν ληφθεί υπόψη, ότι  λόγω των βάναυσων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η μέση μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων υπερέβη το 10 % για το έτος 2011, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτή η ραγδαία διόγκωση του μισθολογικού κόστους από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Αυτό οφείλεται κυρίως στηνάσκοπη και άκαιρη πρόσληψη 35 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου μέσα στο χειμώνα, αλλά και στην πρόσληψη ειδικών συνεργατών του Δημάρχου άνευ σοβαρού αντικειμένου.

Με δεδομένη την γενικότερη οικονομική δυσπραγία και την διόγκωση του χρέους προς την ΕΥΔΑΠ το 2011, καλούμε την δημοτική αρχή να λάβει υπόψη της τα πιο πάνω και να ενεργήσει στο μέλλον με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και όχι την εκπλήρωση των προεκλογικών της υποσχέσεων.  Πρωτίστως όμως την καλούμε να σεβαστεί τα χρήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι δημότες.
  
Με τιμή,
Η Δημοτική ομάδα της μείζονος μειοψηφίας
«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»
Και ο επικεφαλής Γιάννης Πολίτης