Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο καιρός στην Ανατολική Αττική το τετραήμερο 6 ως και 9 Ιανουαρίου


Προβλέψεις και οδηγίες για το τριήμερο λόγω κακοκαιρίας



Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι δυνατοί άνεμοι, οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύσουν τους εκδρομείς του τριημέρου των Φώτων. Η απότομη επιδείνωση του καιρού μπορεί να είναι σύμμαχος για τους λάτρεις του χιονιού και του σκι, όχι όμως για εκείνους που πρόκειται να ταξιδεύσουν στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.



Οι εκδρομείς θα πρέπει να πάρουν ιδιαίτερες προφυλάξεις στο οδικό δίκτυο, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.



Η μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Μαρία Μπαλάμη, αναφέρει στο Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε., ότι



«από την Παρασκευή θα έχουμε επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά που βαθμιαία θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικές είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και οι νοτιοδυτικοί άνεμοι ως 9, μπορεί και 10 μποφόρ, στα πελάγη, που το βράδυ της Παρασκευής θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς».



Το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει απότομα από βορρά προς νότο, ενώ το πρωί και τη νύχτα της Κυριακής θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.



Τα χιόνια, οι βροχές, οι νεφώσεις και οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου.



Ειδικότερα, βροχοπτώσεις θα έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.



Επίσης, οι έντονοι ΒΔ άνεμοι θα πλήξουν περισσότερο το Ιόνιο πέλαγος.