Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Φίλες και φίλοι,

Θέλω να πω σε όλους όσους με ακούν, με βλέπουν με ξέρουν ή με στήριξαν και με στηρίζουν, με την ευκαιρία της απόφασης μου να ψηφίσω στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραπομπή του πορίσματος των ορκωτών, για τις χρήσεις της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου Μαρκοπούλου, στον Εισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά και όχι στο σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, τις σκέψεις που με οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση.

Η συμμετοχή μου στις Δημοτικές Εκλογές, πέραν της ασχολίας μου με την πολιτική, είχε να κάνει, όπως πολλοί ξέρετε και με την πλήρη αντίθεση μου στην προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου παρ’ όλο που αρχικά την είχα στηρίξει!!
Σαν εκλεγμένο κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τότε!!, στήριξα την επιλογή από το κόμμα του συνδυασμού του «κυρίου» Μαγουλά όπως και όλα τα κομματικά τότε στελέχη της περιοχής μας. Η πολιτική μετάλλαξη όμως του «κυρίου» Μαγουλά και κάποιον συνεργατών του με έκανε να αντιδράσω και μαζί με τους συνεργάτες μου να περάσω απέναντι, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις αλαζονικές συμπεριφορές και την ηθική και πολιτική κατρακύλα της τότε Διοίκησης του Δήμου μας αλλά και όχι μόνο!!!
Η καθημερινή εμφάνιση τότε, τέτοιων φαινομένων ηθικού και πολιτικού ξεπεσμού, ανθρώπων που βρίσκονταν μαζί μου στον ίδιο πολιτικό χώρο, είτε στην πολιτική σκηνή του Δήμου μας είτε στην τοπική πολιτική σκηνή της ευρύτερης περιοχής μας, με έκανε «μαύρο πρόβατο» για όλους αυτούς!!!,.
Επέλεξα τότε μαζί με τους συνεργάτες μου, να σταματήσω την κομματική πειθαρχία, να αναδείξω τις πρακτικές, την αλαζονεία, και τον ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό όλων αυτών που θεωρούσαν τσιφλίκι τους τον τόπο μας, καλυπτόμενοι από την κομματική προστασία που τους προσέφεραν απλόχερα μερικά από τα τότε υψηλά κομματικά και Κοινοβουλευτικά στελέχη!!!!.
Είχαν δυναμώσει πολύ όμως λόγο της εξουσίας που η πολιτική τους θέση τους έδινε και κάνεις δεν μας άκουγε ή και αν μας άκουγαν έλεγαν αφήστε τους αυτούς δικοί μας είναι!!!!!.
Δεν σταματήσαμε όμως, συνεχίσαμε να φωνάζουμε και να αναδεικνύουμε την αλήθεια, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό και προσωπικό κόστος, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δική μου αλλά και όλων των συνεργατών μου διαγραφή από την Νέα Διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας με το αιτιολογικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς σε εκλεγμένα κομματικά στελέχη.
Τώρα ήρθε για όλους αυτούς που έκαναν, αλλά και αυτούς που κάλυψαν, η ώρα της αποκάλυψης, η ώρα της δικαίωσης μας και η ώρα να πληρώσουν όλοι όσοι έπαιξαν στις πλάτες των πολιτών τα δικά τους παιχνίδια για ίδιον όφελος.
Η οικονομική καταστροφή του Δήμου μας είναι δεδομένη και τα λεφτά των πολιτών κανείς δεν ξέρει που πήγαν, το χρέος έφτασε τα 20.000.000 ευρώ και η ανάπτυξη της πόλης μας μοιάζει με μακρινό όνειρο!!!!.
Θέλησα λοιπόν με την ψήφο μου να στείλω απευθείας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όλους όσους κατασπατάλησαν το χρήμα και τις ευκαιρίες αυτού του τόπου, όλους όσους έπαιξαν πολιτικά και προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες όλων μας και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που πραγματικά φταίνε!!!!!.
Κάποιοι από αυτούς για να καλύψουν τις ευθύνες τους, έστω και τώρα την τελευταία στιγμή, θέλησαν να φοβίσουν τους υπαλλήλους του Δήμου και μέσω αυτών να πιέσουν όλους για την ψήφο μας, Με κάθε σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους υπαλλήλους, θα είμαι εκεί αν κάποιος προσπαθήσει να τους εμπλέξει!!!!!!!!!, αν εξαιρέσουμε μία ή δύο περιπτώσεις που από την διαδικασία φανεί ότι ίσως συμμετείχαν σε όλα αυτά που καταγγέλλουμε, κανείς άλλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!!!!.
Στην δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε το μόνο που μας έχει απομείνει είναι να είμαστε ξεκάθαροι, ειλικρινείς και πάνω από όλα τίμιοι αν θέλουμε να βγάλουμε τον τόπο από την μιζέρια και αν θέλουμε δώσουμε μια πόλη στα παιδία μας έτσι όπως τους αξίζει να έχουν!!!!.
Η παράταξη του «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» απέδειξε αυτό που έλεγε προεκλογικά, όλα στο φώς με όποιο πολιτικό ή προσωπικό κόστος.
Με εκτίμηση
Χρήστος Νικ. Δρίτσας