Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η παράταξή μας με έκπληξη διαπίστωσε πως η δημοτική αρχή, μέσα σε διάστημα 11 ημερών, κατάφερε, εν αγνοία μας, να προκηρύξει και προσλάβει 35 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στα μέσα του Αυγούστου.





Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά:



Πρώτο και κυρίαρχο είναι αν πρέπει να προσληφθούν τόσα άτομα σε τόσες κατηγορίες, ενώ ο Δήμος είναι αποδεδειγμένα υπερχρεωμένος και ήδη απασχολεί περισσότερο προσωπικό από ποτέ στην ιστορία του. Θα περιμέναμε από την Διοικούσα Αρχή, πριν προβεί σε νέες προσλήψεις, να επανακατατάξει το υπάρχον προσωπικό στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκε.



Δεύτερο είναι αν τουλάχιστον οι εργάτες καθαριότητας έπρεπε να προσληφθούν τώρα και όχι σε μερικούς μήνες ώστε να εργάζονται κατά την διάρκεια της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου (δεδομένου ότι οι συμβάσεις είναι οκτάμηνες), ώστε αφενός να βελτιωθεί η θλιβερή εικόνα που παρουσίασε φέτος ο Δήμος μας (ειδικά το Πόρτο Ράφτη) τους θερινούς μήνες, αφετέρου να εξοικονομηθούν χρηματικά ποσά για έργα.



Το τρίτο ερώτημα έχει να κάνει με την δημοσιότητα που δόθηκε στην προκήρυξη των θέσεων. Και δεν μιλάμε για την δημοσιότητα με την νομική έννοια του όρου, αλλά για την αληθινή δημοσιότητα που δίνει το δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ όσους έχουν ανάγκη εργασίας να προσληφθούν βάσει μορίων με διαδικασίες πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας. Αλήθεια πόσοι γνώριζαν τον εν λόγω διαγωνισμό; Δυστυχώς, η παράταξή μας δέχθηκε καταγγελίες από συμπολίτες μας ότι η προκήρυξη των θέσεων δεν είχε αναρτηθεί στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δημαρχείου, ενώ βεβαιωμένα δεν υπήρχε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Και διερωτόμαστε: Αν μια δημοτική αρχή επιθυμεί πράγματι να ακολουθήσει τον δρόμο της χρηστής διοίκησης κάνει προσλήψεις τον Δεκαπενταύγουστο σχεδόν εν κρυπτώ;



Στο τελευταίο ερώτημα δυστυχώς υπάρχει απάντηση. Και έχει να κάνει με το βόλεμα των ολίγων και ημετέρων. Την πρόσληψη συγγενών καιφίλων.



Άραγε ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;



Δυστυχώς, παρά τις στομφώδεις εξαγγελίες της Δημοτικής αρχής περί διοίκησης του Δήμου με βάση της αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών και του εξορθολογισμού δαπανών, με λύπη μας διαπιστώνουμε πως οι πρακτικές της αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Η χρηστή διοίκηση απαιτεί κατά κανόνα την λήψη αποφάσεων δύσκολων και γενναίων που ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν ψηφοφόρους.



Δεν γίνεται να μην σπάσετε αυγά κε Δήμαρχε.



Όταν όλοι μας έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει παλαιές πρακτικές αδιαφάνειας, μικροπολιτικής και πελατειακών σχέσεων, μας λυπεί να βλέπουμε να ακολουθείτε την ίδια και χειρότερη τακτική που θα οδηγήσει τον Δήμο στην πλήρη και οριστική αποσύνθεσή του.



Με τιμή,

Η Δημοτική ομάδα της μείζονος μειοψηφίας
«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»
Και ο επικεφαλής Γιάννης Πολίτης