Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Που οδηγείται ο δήμος Μαρκοπούλου; Προσλήψεις, Ρομά, ανακοινώσεις…

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τους τελευταίους δύο μήνες η παράταξή μας παρακολουθεί με προβληματισμό και αγωνία τη Δημοτική Αρχή να ξεφεύγει από τους στόχους για τους οποίους έχει εκλεγεί και να καταφεύγει σε ένα άκρατο, λαϊκίστικο και επικοινωνιακό παιχνίδι με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Δήμο και τους Δημότες.


Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, χωρίς ουσία, με μοναδικό στόχο την παραμονή της στην επικαιρότητα και την συγκάλυψη λανθασμένων αποφάσεων, όπως οι άκαιρες και επιλεκτικές προσλήψεις, για τις οποίες θα επανέλθουμε. Οι ανακοινώσεις αυτές δείχνουν μια νευρικότητα και επιπολαιότητα της Δημοτικής αρχής εφόσον καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις και δημιουργούν καταστάσεις αναβρασμού και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.

Μας προέκυψε τελευταία και μία ανακοίνωση για επικείμενη μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή μας.

Ο κ. Δήμαρχος πληροφορήθηκε το θέμα, κατά δήλωσή του, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής, και έβγαλε σχετική ανακοίνωση χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε ο κ. Δήμαρχος, μετά την πληροφορία αυτή, να συγκαλέσει αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας τους δημότες να συμμετέχουν σ΄αυτό. Αμέσως μετά, θα έπρεπε να καλέσει διαδημοτικό συμβούλιο των Δήμων που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα μετεγκατάστασης των Ρομά στην περιοχή τους (Κορωπί – Παιανία – Σπάτα).

Η παράταξή μας έχει ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση της σύγκλησης Διαδημοτικού συμβουλίου με την σύνθεση που αναφέραμε προηγουμένως.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή μας αλλά και οποιασδήποτε άλλης μαζικής εγκατάστασης νέου πληθυσμού λόγω της έλλειψης βασικών έργων υποδομής, όπως αποχετευτικό σύστημα και βιολογικός καθαρισμός λυμάτων αλλά και άλλων κοινωφελών κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως νοσοκομεία και σχολεία.

Στο σημείο αυτό κάνουμε έκκληση στον κ. Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να σταματήσουν τις ανούσιες και άσκοπες ανακοινώσεις με τις οποίες σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο τους και να ασχοληθούν αφενός με τα πολλαπλασιαζόμενα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και αφετέρου με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου, το θέμα της αποχέτευσης, τα θέματα σχολικής στέγης κ.α.

Καλό θα είναι η Διοικούσα αρχή, όσο είναι ακόμη νωρίς, να προσπαθήσει να κρατήσει τον Δήμο σε στοιχειώδη λειτουργία και να λύσει μερικά από τα ουκ ολίγα προβλήματά του.

Σε αυτήν την προσπάθεια δηλώνουμε και πάλι ότι θα είμαστε αρωγοί.

Με τιμή,

Η Δημοτική ομάδα της μείζονος μειοψηφίας

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»

Και ο επικεφαλής Γιάννης Πολίτης