Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!


Έχουν περάσει ήδη δύο (2) χρόνια από τις τελευταίες εκλογές και την παρουσία της Δημοτικής Κίνησης «Δύναμη Ελπίδας» στα τοπικά δρώμενα. Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσουμε πως θα συνεχίσουμε ακούραστα να
αγωνιζόμαστε για το συμφέρον του τόπου μας. Όλο αυτό τον καιρό έγιναν πολλά, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν την ανάγκη ύπαρξης μιας μαχητικής και διεκδικητικής αντιπολίτευσης.
Ο Δήμος μας ταλανίζεται από σωρεία προβλημάτων με βασικότερο αυτό της υπερχρέωσης, αποτέλεσμα των ανίκανων και ιδιοτελών διοικήσεων που είχε έως τώρα. Δυστυχώς, και η νυν Δημοτική Αρχή βαδίζει στα ίδια χνάρια. Η χρηστή διοίκηση είναι άγνωστη λέξη γι ‘αυτήν και σε συνδυασμό με την έλλειψη γνώσης και θέλησης, την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη για τα συμφέροντα του Δήμου.
Κάθε μέρα έρχεται στο φως και κάτι νέο από τη σκοτεινή δράση των μαθητευόμενων μάγων της τοπικής μας εξουσίας: Αδιαφανείς προσλήψεις ημετέρων, απευθείας αναθέσεις έργων & προμηθειών, χαριστικές αποφάσεις διαγραφής οφειλών, πληρωμένες «γνωματεύσεις» δια πάσα χρήση, κρυφές συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων (βλ. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο), επιχειρούμενες «δουλίτσες» σε βάρος των κατοίκων του Δήμου μας (π.χ. ΧΥΤΑ στο «Γιδοτόπι», Αποτεφρωτήριο στην είσοδο του Μαρκοπούλου, διακανονισμός-σκάνδαλο με τους λατόμους, παραχώρηση της πλαζ Αυλακίου σε ιδιώτες) και αναρίθμητα άλλα συνθέτουν τη δυσωδία που πλανάται στον αέρα του Δήμου μας.
Εμείς, από την αρχή της παρουσίας μας ξεκαθαρίσαμε πως το πάρτι τελείωσε:
Δεν είναι δυνατόν πλέον οι λίγοι να λειτουργούν σε βάρος των πολλών. Δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι. Κανείς «πορφυρογέννητος» δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την ανοχή και υπομονή των πολλών.
Η «Δύναμη Ελπίδας» έχει γίνει ο εφιάλτης όλων όσων επιβουλεύονται το συμφέρον του τόπου μας. Κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία και τη δράση μας, και ενοχλούνται πολύ. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, επιλέξαμε να είμαστε ουσιαστική Αντιπολίτευση και όχι μέλος της «παρέας». Μαζί μας ενώνεται κάθε φωνή που υπερασπίζεται το δίκαιο, το τίμιο, το σωστό. Και οι φωνές αυτές είναι πολλές και διαρκώς πληθαίνουν.
Όλοι μαζί οραματιζόμαστε ένα Δήμο που θα λειτουργεί με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την προσφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους του.
Θα θέλαμε να δώσουμε τις πιο θερμές ευχές μας στην εφημερίδα που μας φιλοξενεί, να είναι μαχητική και ενημερωτική όπως και πρώτα, να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο όλων των κατοίκων του δήμου και ιδιαίτερα αυτών του Πόρτο Ράφτη.
Τέλος, στους αναγνώστες της εφημερίδας, καθώς και σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας, ευχόμαστε Καλή Δύναμη, Ελπίδα για τις δύσκολες μέρες που έρχονται και Καλές Γιορτές!!!
Πόρτο Ράφτη, 20/12/2012
Για τη Δημοτική Κίνηση
 «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΑ: Λεωφ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 32
( 22990-75380
22990-84514