Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι την Πέμπτη 9/2, στις 8πμ στη συγκέντρωση στη ΔΕΗ Κορωπίου



που οργανώνουν οι τοπικές επιτροπές και λαϊκές συνελεύσεις Μαρκόπουλου – Πόρτο – Ράφτη, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και σωματεία.


Όλοι την Κυριακή 12/2 στις 11πμ στη νέα συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα στο Δημαρχείο του Δήμου Μαρκοπούλου.


Μετά και την πολύ επιτυχημένη συζήτηση την Κυριακή 29/1, η Επιτροπή Αγώνα στο Δήμο Μαρκοπούλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση της λαϊκής μας συνέλευσης και το δυνάμωμα του ρεύματος αντίστασης, ανυπακοής και αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή.


1. Ενημερώνουμε ότι ήδη συγκεντρώθηκαν 270 λογαριασμοί που οι συμπολίτες μας δεν πλήρωσαν το χαράτσι και κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο.

Στις 17/2 θα καθοριστεί από το Πρωτοδικείο η ημερομηνία για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στη ΔΕΗ και θα απαντήσει το δικαστήριο στο αίτημα για προδικαστική εντολή στην ΔΕΗ ώστε να μην μπορεί να κόψει το ρεύμα μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Εκεί θα καλέσουμε σε μαζική συμμετοχή όλων μας ώστε να πιέσουμε για να εξασφαλίσουμε την υπέρ μας τοποθέτηση του δικαστηρίου.

2. Διευκρινίζουμε ότι η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τη συλλογή λογαριασμών και στοιχείων από τους συμπολίτες μας που δεν πληρώνουν το χαράτσι ώστε να ετοιμαστούμε και για τις επόμενες νομικές κινήσεις. Καλούμε να διευρύνουμε αυτό το ρεύμα, ιδιαίτερα τώρα με τη 2η δόση, που ακόμα περισσότεροι κατανοούν ότι η αποδοχή και η πληρωμή των χαρατσιών οδηγεί στην καταστροφή τόσο του νοικοκυριού μας όσο και του τόπου καθώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ και απλά διευκολύνει το μαύρο μέτωπο των κυβερνώντων να ληστεύουν το μόχθο των εργαζόμενων και του λαού μας σε όφελος των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων.

3. Τα κέντρα υποδοχής των στοιχείων και λογαριασμών, όπου θα κατατίθενται τα στοιχεία και ένα μικρό συμβολικό ποσό, μέχρι 5 -10 ευρώ (αν και όσο μπορεί ο καθένας) για την κάλυψη των εξόδων, συνεχίζουν να είναι τα :


στο Μαρκόπουλο: 1) Πνευματικό κέντρο (11:00-13:00 και 18:00-20:00) και 2) “Copy and paste” φωτοτυπικό κέντρο (απέναντι από το ναό του Αγ. Νικολάου – δίπλα από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου) ώρες καταστημάτων

στο Π.Ράφτη στα μαγαζιά : 1) "Ποικιλοπωλείο"-Ψιλικά (10:00-21:00) και 2) "Wedding Palace"-Νυφικά (10:00-14:00), στη λεωφόρο Π-Ράφτη δεξιά πριν από τη διασταύρωση για το λιμάνι



4. Επίσης ξέρουμε ότι το καθοριστικό είναι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τις δράσεις του κινήματος μας ενάντια στα χαράτσια που έδειξε και τα πρώτα αποτελέσματά του. Πάνω από 500 χιλιάδες είναι οι λογαριασμοί που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ και αυξάνεται ραγδαία με τη 2η δόση, όπως ομολογούν τώρα και τα κανάλια και η ΔΕΗ (αυτοί που μας έλεγαν ότι είχε πληρωθεί το 85%!!!) ενώ η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μιλάει για 1,5 εκατομμύρια απλήρωτων λογαριασμών.

Ήδη έχουν ετοιμάσει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για να παρατείνουν την προθεσμία για τη διακοπή του ρεύματος (από 40 μέρες πήγε στις 80) τώρα σε 6 μήνες (http://www.koutipandoras.gr/?p=14924), καθώς επίσης προβλέπει να μεταφέρουν τα «χαράτσια» από τη ΔΕΗ στην εφορία. Δείχνουν έτσι τον πανικό τους και το φόβο τους να κόψουν ρεύμα στα σπίτια και επιβεβαιώνουν τη στάση μας να μαζικοποιήσουμε την αντίστασή μας με την άρνηση πληρωμής. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθυνόμαστε στην Επιτροπή Αγώνα – την ομάδα συμπαράστασης - για την αποτροπή κοψίματος ή την επανασύνδεση του ρεύματος και συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην πληρώσουμε τα χαράτσια όποια μορφή και αν πάρουν.

5. Ξέρουμε ότι η πάλη μας έχει μακρύ δρόμο και στρέφεται ενάντια στα χαράτσια, όποια μορφή και αν πάρουν αυτά, και συνολικά ενάντια στην πολιτική που τα γεννάει και όσους τα εφαρμόζουν και καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Στρέφεται ενάντια στην συγκυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες και οικονομικά ισχυρούς για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους που αυτοί δημιούργησαν.

6. Σε συνεργασία με τις άλλες πρωτοβουλίες της περιοχής -τοπικές επιτροπές και λαϊκές συνελεύσεις (Μαρκόπουλου – Πόρτο – Ράφτη, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, κλπ) καλούμε την Πέμπτη 9/2, στις 8πμ σε συγκέντρωση στη ΔΕΗ Κορωπίου για να εξασφαλίσουμε ότι θα δέχεται πληρωμή λογαριασμών μόνο με το ρεύμα, χωρίς το χαράτσι, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές.

7. Συνεχίζουμε με προσπάθεια κοινής δράσης με τις άλλες γειτονικές περιοχές – θα προτείνουμε κοινή σύσκεψη- καθώς και με τις άλλες επιτροπές – συνελεύσεις από όλο το λεκανοπέδιο και θα προτείνουμε ενέργειες για πανελλαδικό συντονισμό. Θα συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία μας στη συνέλευση των συνελεύσεων της Αττικής στις 11/2.

Οι όποιες προτάσεις και κινητοποιήσεις θα τις συζητήσουμε στην νέα συνέλευσή μας την Κυριακή 12/2 στις 11πμ στο Δημαρχείο Μαρκόπουλου. Εκεί θα συζητήσουμε :

· Για τη συμμετοχή μας και τις πρωτοβουλίες μας ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων, που γεννάει τα χαράτσια, την ψήφιση της νέας καταστροφικής δανειακής Σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν, την πάλη μας για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

· Προτάσεις για καυτά προβλήματα της περιοχής μας σχετικά με την Παιδεία, Υγεία, συγκοινωνία και αλληλεγγύη στην κατεύθυνση του να διευρύνουμε τη δράση μας σε ότι βασανίζει τη ζωή μας και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ



κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ –ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και όσους την εφαρμόζουν




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στο ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Όχι στα χαράτσια»

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Τηλ. 6934552574, epagomarko@gmail.com