Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαχρονικές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των προηγούμενων δημοτικών αρχών για την απαράδεκτη οικονομική κατάσταση του δήμου μας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη συγκεκριμένοι πρέπει να είναι οι στόχοι πάλης του λαού με αφορμή την άμεση πλέον (δεδομένου, ότι στάση πληρωμών εφαρμόζεται από το κράτος εδώ και καιρό-και όχι μόνο έναντι των δήμων) εφαρμογή του μνημονίου στους δήμους:

  • Να απορριφθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης των δήμων μαζί και ο «Καλλικράτης» και η αντιλαϊκή πολιτική, με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας και του Δήμου Μαρκοπούλου.
  • Να βάλουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ο λαός του Μαρκοπούλου δε χρωστάει, του χρωστάνε (33-35 εκατ. ευρώ μόνο από τους παρακρατηθέντες πόρους – έπαιρνε δάνεια για να πληρώνει τις υποχρεώσεις του κράτους σε λειτουργικές δαπάνες, μισθοδοσία, προμήθειες. Στη συνέχεια νέα δάνεια για τις ληξιπρόθεσμες τοκοχρεολυτικές δόσεις). Του χρωστούν υπηρεσίες και έργα που ήδη έχουν ακριβοπληρώσει από τη δυσβάσταχτη έμμεση φορολογία και από τα υψηλά ανταποδοτικά τέλη. Έτσι δεν εξυπηρετούνται τα εργαζόμενα-λαϊκά στρώματα, αλλά γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας.
  • Χρηματοδότηση των δήμων που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, από τη φορολογία των επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
  • Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

Δε Θεωρούμε την κατάσταση δεδομένη, αμφισβητούμε το χρέος, φωτίζουμε την αιτία και τους υπευθύνους που είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της επιβολής διαρκώς νέων φόρων και τελών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της εμπορευματοποίησης υπηρεσιών και έργων στους δήμους.

Αυτή την πολιτική διαχρονικά υπηρέτησαν όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι.

Η υποταγή και της νέας Δημοτικής Αρχής φάνηκε από τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2011, δείγμα συναίνεσης προς την κυβέρνηση και της πολιτικής της.

Μαρκόπουλο 11-5-2011

Ανδρέας Συλλελόγλου

Δημοτικός Σύμβουλος